top of page

Wonderlijk...

Wonderlijk….

Het leven blijkt voor mij vanaf eind februari opnieuw onvoorspelbaar en onvoorstelbaar. Met hartklachten werd ik toen midden in de nacht opgenomen in het ziekenhuis en volgde er een rollercoaster aan wonderlijke ervaringen. Ik werd voor het eerst patiënt en heb de andere kant de zorg leren kennen.

Verwondering, verwarring, ontregeling, alles in mijn lijf op zijn kop, emotioneel labiel en geconfronteerd met beperkingen in mijn mobiliteit.

Mijn hele systeem stond letterlijk en figuurlijk op zijn kop.

Ook heel bewust met veel dank en genoegen mogen ervaren hoeveel lieve en mooie mensen ik heb in mijn directe en indirecte omgeving. Mensen die me lieten inzien dat het leven meer dan de moeite waard blijft, ook al gaat het even niet zoals je zelf wilt.

Practice what you preach; dus ik heb er alles aan gedaan om weer in balans te komen. Niet gewacht op een haperende systeem van hartrevalidatie waar ik mee geconfronteerd werd, maar zelf een persoonlijk programma gemaakt en gedisciplineerd gevolgd met hier en daar heel goede hulp van een sportfysiotherapeut. Ik maak weer wandelingen van 20+ kilometer, lange fietstochten, mag weer lekker bootcampen in het bos, maak veel muziek (werkt therapeutisch bij mijn verstoorde ademhaling) en heb mijn activiteiten thuis en in mijn praktijk weer fijn opgepakt.

Wel anders, (nog) meer bewust en ook met wat vaker een nee als mijn lijf of mind dat aangeeft. Luisteren naar mijn lijf heeft dus voor mij echt een nieuwe dimensie en verdere verdieping gekregen. In deze warme junidagen sla ik daarom dan soms ook te grote uitdagingen over die ik wel als doel had voorgenomen en voor getraind had….En het is goed zo!

(PS ik ben zo vrij geweest om deze mooie tekening te gebruiken. Die is terug te vinden in de fietstunnel in Dommelen als onderdeel van een basisscholenproject uit 2022 en die op de tunnelmuren is uitgevoerd door kunstenaars van #kieksatelier )343 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page