top of page

Behandelingen

Coaching

 

We zijn vaak niet gewend om te reflecteren op ons gedrag, ons gevoel en onze redenen om elke dag uit bed te stappen. Misschien voel je je momenteel niet fit, ben je somber of is de relatie met je werk, omgeving of partner niet goed. Je weet de oorzaak niet en weet ook niet goed hoe je aan de slag kunt gaan om je beter te voelen. Heb je een levens- of ontwikkelvraag of ben je op dit moment niet in balans? Dan nodig ik je graag uit voor een intake. Samen kijken we dan wat voor jou de beste route is om letterlijk en figuurlijk in beweging te komen en welke hulp je daarbij nodig hebt.

 

Samen gaan we aan de slag met jouw reis op maat. We bespreken vooraf de doelen en de globale route. De sessies van mijn lichaamsgerichte coaching bestaan uit coachgesprekken, ontspanningsoefeningen, meditatie en als dit passend is: integratieve massagevormen en/of andere behandelingen vanuit lichaamswerk. Deze lichaamsgerichte coaching vindt plaats in mijn praktijk, op locatie of in de vorm van wandelcoaching. 

Een sessie coaching duurt ongeveer 90 minuten. Na de intake maak ik een passend voorstel/offerte. 

dvc03.png

Intuïtieve-integratieve massages

Bij een intuïtieve en integratieve massage hoef je niks en mag je vooral warmte en liefdevolle aanraking ontvangen. Daar waar  er extra aandacht nodig is zal ik die geven. We kunnen tijdens de massage praten, van de stilte genieten of naar rustgevende muziek luisteren. In het contact dat ontstaat tussen ons, staat voelen centraal. Ik ga steeds uit van het gevoel van jou en van mij. De massage is het ene moment diep en zal dan weer gevolgd worden door zacht wiegen, schudden, Reiki en energetisch werk of langzame zachte strijkingen. Ik maak gebruik van verschillende technieken, maar laat dus vooral mijn hart en mijn gevoel spreken tijdens de sessie. In deze massage behandel ik je in principe van hoofd tot voeten. De volgorde of de mate waarbij ik een deel van jou meer of minder aandacht geef, hangt af van wat we tijdens de sessie samen tegenkomen en waar behoefte aan is of tijdens de sessie ontstaat. Daarbij voeg ik  regelmatig elementen aan toe van ander massages. De massages met een *) bied ik ook los aan als dit passend en gewenst is:

  • Klassieke ontspanningsmassage (Zweeds/Esalen) *)

  • Holistische energetisch massage 

  • Bamboemassage *) zie ook blog

  • Dieptemassage/triggerpointmassage

  • Bekkenmassage en Swedamassage 

  • Pitjit massage

  • Yogamassage 

  • Holistic Pulsing *)

  • Psoasrelease massage *)

  • LomiLomi massage *) zie blog voor meer info

De sessies verlopen daardoor elke keer anders en zijn daarbij steeds afgestemd op jou en je situatie op dat moment.

 

De massage vindt in principe plaats op de blote huid met warme, zachte geurende olie. De delen van je lichaam die op dat moment niet gemasseerd worden, zijn toegedekt met warme zachte doeken. De sessie duurt in totaal 90-110 minuten waarbij ik zorg dat we steeds rustig starten en eindigen.

Deze massage kan afhankelijk van je hulpvraag en indicatie ook gegeven worden in combinatie met ander lichaamswerk, massagetherapie en/of coaching.

dvc21.png

Lichaamswerk

Lichaamswerk is het op basis van een hulpvraag en door middel van allerlei 'op maat' interventies, samen je hoofd, hart, lijf en ziel weer met elkaar in verbinding te brengen. Ik heb de eer om je daarbij te mogen begeleiden en te ondersteunen. Jij staat altijd centraal, dus zullen we samen tijdens elke ontmoeting gaan onderzoeken waar jij baat bij hebt en van gaat “stromen”.

Lichaamswerk kan je bewust maken van jouw gevoelsleven, de wijze waarop je omgaat met moeilijke situaties, contact maakt met jezelf en anderen en jouw relatie met je lichaam.

Een sessie lichaamswerk duurt ongeveer 90 min en kan bestaan uit bijvoorbeeld: energetische werk, yoga, meditatie, mindfulness, visualisatie en/of ademhaling- en ontspanningsoefeningen, ondersteuning lichamelijke fitheid en advies gezond bewegen. Dit vaak in combinatie met een passende massage, massagetherapie of andere gerichte behandeling. Lichaamswerk is vaak ook onderdeel van een coaching traject. 

Afhankelijk van de vorm vindt het lichaamswerk plaats in mijn praktijk, op locatie en in de vorm van wandelcoaching in de natuur. 

 

dvc32.png

Holistic Pulsing

Dit is een behandeling die terug gaat naar je jongste verleden en waarbij ik gebruik maak van het feit dat je lichaam voor een groot deel uit water bestaat. 

Door middel van wiegen, schudden en strekkingen komt je lichaam letterlijk en figuurlijk in beweging en gaat je energie stromen. Clienten reageren vaak in verwondering wat er op een fijne manier met hun lijf gebeurt tijdens een sessie.  

 

Bij de behandeling lig je gekleed (comfortabele kleding) op de behandeltafel en word je toegedekt. Holistic Pulsing pas ik overigens ook vaak diagnostisch of therapeutisch toe als onderdeel van ander lichaamswerk, een massage of massagetherapie. Dit uiteraard altijd in overleg. 

Een losse sessie Holistic Pulsing duurt 45 tot 50 min. Ik zorg dat we steeds genoeg tijd nemen om samen goed te starten en na afloop goed te “landen”. Houdt daarom rekening met min 60 min. 

dvc18.png

Psoas release behandeling

De musculus Iliopsoas, of te wel de Psoas, is je diepste spier in het midden van je lichaam en ligt naast je wervelkolom. Het is veel meer dan alleen de heupbuiger, de spier die de onderrug met de heupen verbindt. Embryologisch maakt de Psoas een belangrijk deel uit van het neurologisch (stress)systeem. De invloed van de Psoas op het (para)sympathisch zenuwstelsel is groot. De psoas is direct verbonden met onze primaire oerinstincten om te kunnen vluchten, vechten of bevriezen als we iets heftigs meemaken. Een instinct wat we ook terug zien bij mensen met langdurige stress of mensen die een of meerdere trauma’s hebben gehad waarvan ze niet hersteld zijn. Tevens heeft deze ‘heilige spier’ ook de functie van boodschapper van je gevoelsleven. Door dit ‘tweede paar hersenen’ in je buik noemt men in verschillende stromingen de Psoas daarom ook wel de ‘Spier van de ziel’.

In onze Westerse wereld, met veel stress, is de Psoas vaak overbelast, uitgeput en “uitgedroogd” en dat wordt daarom ook wel “misbruikt” genoemd.  Daarnaast is onze Psoas vaak te strak gespannen door een ongezonde houding, te veel en verkeerd zitten of ook bij teveel belasting door arbeid of sport. Een uitgeputte Psoas kan allerlei klachten geven zoals schouder, rug- en bekkenklachten, heup- en/of liesklachten, keel- en ademproblemen, vermoeidheid, stressklachten, niet geaard zijn, buik- en menstruatiepijn, ‘je uit je midden voelen’. Daarnaast loopt de Psoas langs de nieren en het darmgebied en kan ook daar aan gerelateerde klachten geven. 

Er is hier dus een heel sterk verband tussen je lichamelijke welzijn en je innerlijke welzijn. Het is belangrijk om eerst inzicht te krijgen en te hebben in je klachten en die te leren accepteren.  Je Psoas wil je iets zeggen: je hoeft alleen maar te luisteren naar jezelf. Met een Psoas releasebehandeling wil ik, naast acceptatie, bereiken dat er weer een soepele  Psoas is en een beter bewustzijn van je lichaam en je gevoel.

Meer info over deze behandeling:  > lees de blog met bijlage: Psoas, spier van de ziel

Natural Beach_edited.png

Voel je welkom

Wees welkom en stuur me een mailtje, appje of vul onderstaand formulier in

voor een afspraak of info. Tijden in overleg. We vinden samen een goed moment.

Gérard Koot

Email: info@devolgendecirkel.nl

Tel: +31 (6) 30 64 43 11

Bedankt voor de inzending!

Een doel hebben in het leven is een belangrijk ingrediënt voor positieve gezondheid; zowel mentaal, emotioneel, fysiek en zingeving

bottom of page