top of page

Over mij

Ik ben Gérard Koot. Mijn hele leven staat in het teken van zorgen, hard werken en genieten van het leven. Ik doe mijn best om daarbij vitaal te blijven en zowel werk, privé en sociaal in balans te houden. Ik ben getrouwd, vader en opa. Mijn loopbaan is ooit begonnen als specialistisch verpleegkundige en ik ben via allerlei functies vervolgens lang actief geweest als senior manager in ziekenhuizen. Daarnaast heb ik meer dan 40 jaar bestuurlijke ervaring in binnen zorg, cultuur, welzijn en onderwijs. Eind 2019 besefte ik dat niet alles in het leven vanzelfsprekend is en ben ik nog bewuster in het leven gaan staan en heb nog meer focus gebracht in mijn plannen voor mezelf en mijn toekomst. In deze periode van transitie ben ik met plezier tot 1-11-2021 blijven werken als zorgmanager. Ik houd me nu bezig met wat me het meeste passie, goede gevoel en energie geeft. Daarbij wil k de cirkels van mijn Ikigai tot op hoge leeftijd blijven volgen. Een leerweg die overigens nooit ophoudt...de cirkel is immers nooit rond en er is altijd een volgende cirkel.  Ik heb in afgelopen jaren verdere verdieping gebracht in mijn kennis en kunde op het gebied van coaching, massagetherapie en lichaamswerk. Dit als aanvulling op mijn rijke kennis en ervaring uit mijn leven, werk, het bestuurswerk en mijn studies. Ik volg daarvoor steeds vakopleidingen op het gebied van alle vormen van massagetherapie (o.a. holistisch integratieve behandelingen, polariteit, triggerpoint/tenderpoint, Yogamassage, Pitjit, Sweda, bekkenmasage en Psoas release, Bamboemassage), Reiki, energetisch lichaamswerk, LomiLomi, Holistic Pulsing). Mijn ruime ervaring als trainer en leiderschapscoach heb ik aangevuld met de opleiding professional psychodynamisch coach practitioner (EQA/NOBCO). Ik vind het mooi dat ik daarbij veel terug voel en vind uit mijn verleden en dit kan integreren in mijn sessies als coach, lichaamswerker en massagetherapeut. Steeds als een passend antwoord op jouw hulpvraag.       

Gérard 1000x1000.png
dvc27.png

Mijn werkwijze

In mijn werk als lichaamsgerichte coach, massagetherapeut en lichaamswerker gaan we samen op zoek naar je bedoeling. We bespreken daarbij vooraf je hulpvraag, doelen en de globale aanpak van het traject of de behandeling. Voor de beoogde sessie spreken we steeds de plek af die het beste bij jou en de hulpvraag past. Dat kan in mijn praktijk zijn of bijvoorbeeld op een locatie in de natuur. Massagetherapie of vergelijkbare behandelingen vinden plaats in mijn sfeervolle praktijkruimte in ons tuinhuis of op een andere locatie als dat meer passend en gewenst is. Vooraf aan elke sessie vertel ik wat ik wil gaan doen en stem dit af met jou. Tijdens een sessie of behandeling vraag ik regelmatig naar je reactie. Ik nodig je echter uit om meteen te melden als je iets niet prettig vindt of juist iets extra aandacht wilt geven. Samen maken we daardoor je sessie nog beter. Elke sessie ronden we goed af en bespreken we evt. tips, adviezen en het vervolg. 

 

Nog even dit:

  1. Goede hygiëne vind ik belangrijk en verwacht ik ook van jou.

  2. Laat me weten als je gezondheidsklachten, chronische klachten of een allergie hebt. Dit kan van invloed zijn op de behandeling of het verloop van een sessie.

  3. Het respect voor jou en mijn grenzen en veiligheid en de zorg voor jouw welzijn is altijd de basis voor ons contact en onze behandelrelatie.  Ik ga altijd uit van wederzijdse vertrouwelijkheid. Het contact tijdens de behandelingen en lichaamswerk zal vaak letterlijk en figuurlijk intens, 'dichtbij' en intiem zijn. Dit is echter nadrukkelijk niet seksueel van aard of met die intentie.

Ik streef altijd naar goede kwaliteit van mijn werk en zorg dat ik up to date ben met mijn kennis en vaardigheden. Het kan voorkomen dat ik niet voldoe of kan voldoen aan je verwachtingen, ondanks dat we die vooraf besproken  hebben. Dit of eventuele klachten bespreken we samen en proberen we daarbij passend en naar tevredenheid op te lossen. 

bottom of page