top of page

Over mij

Ik ben Gérard Koot. Mijn hele leven staat in het teken van zorgen, hard werken en genieten van het leven. Ik doe mijn best om daarbij vitaal te blijven en zowel werk, privé en sociaal in balans te houden. Ik ben getrouwd, vader en opa. Mijn loopbaan is ooit begonnen als specialistisch verpleegkundige en ik ben via allerlei functies vervolgens lang actief geweest als senior manager in ziekenhuizen. Daarnaast heb ik meer dan 40 jaar bestuurlijke ervaring in binnen zorg, cultuur, welzijn en onderwijs. Eind 2019 besefte ik dat niet alles in het leven vanzelfsprekend is en ben ik bewuster in het leven gaan staan en heb meer focus gebracht in mijn plannen voor mezelf en mijn toekomst. In deze periode van transitie ben ik met plezier tot 1-11-2021 blijven werken als zorgmanager. Ik houd me nu bezig met wat me het meeste passie, goede gevoel en energie geeft. Daarbij wil k de cirkels van mijn Ikigai tot op hoge leeftijd blijven volgen. Ik heb in afgelopen jaren verdere verdieping gebracht in mijn kennis en kunde op het gebied van coaching, massagetherapie en lichaamswerk. Dit als aanvulling op mijn rijke kennis en ervaring uit mijn leven, werk, het bestuurswerk en mijn studies. Ik heb opnieuw vakopleidingen gevolgd op het gebied van alle vormen van massagetherapie (o.a. holistisch integratieve behandelingen, polariteit, triggerpoint/tenderpoint, Yogamassage, Pitjit, Sweda, bekkenmasage en Psoas release, Bamboemassage), Reiki, energetisch lichaamswerk, LomiLomi, Holistic Pulsing. Mijn ruime ervaring als trainer en leiderschapscoach heb ik aangevuld met de opleiding professional psychodynamisch coach practitioner (EQA/NOBCO). Ik vind het mooi dat ik daarbij veel terug voel en vind uit mijn verleden en dit kan integreren in mijn sessies als coach, lichaamswerker en massagetherapeut. Steeds als een passend antwoord op jouw hulpvraag.       

Gérard 1000x1000.png
dvc27.png

Mijn werkwijze

In mijn werk als lichaamsgerichte coach en therapeut gaan we samen op reis en op zoek naar jouw bedoeling. We bespreken daarbij vooraf de hulpvraag, doelen en een globale aanpak. De aanpak bestaat uit meerdere sessies en bij elke sessie spreken we ook een opdracht of oefeningen af.

(Opmerking: Een massage kan natuurlijk ook als losse sessie geboekt worden).

Voor die sessies spreken we steeds de plek af die op dat moment het beste bij jou past. Dat kan mijn praktijk zijn, maar vaak zoek ik ook de natuur op in bijv. de vorm van wandelcoaching. De integratieve massages en behandelingen vinden plaats in mijn sfeervolle en rustige praktijkruimte in ons tuinhuis of op een andere locatie die daarvoor op dat moment meer passend is. Tijdens de behandelsessies vertel ik vooraf steeds wat ik wil gaan doen; dit in overleg met jou. Als ik iets merk/voel tijdens een behandeling vraag ik je soms om je reactie. Wees daarbij niet verlegen en laat me svp weten als je iets niet prettig vindt of juist extra aandacht wilt geven. Samen maken we jouw sessie daardoor nog beter en mooier. Na elke sessie spreken we kort na, geef ik tips of adviezen en spreken we af wat het vervolg wordt.

 

Nog even dit:

1. Goede hygiëne vind ik belangrijk; dat verwacht ik ook van jou.

2. Laat me weten als je gezondheidsklachten, chronische klachten of een allergie hebt. Dit kan van invloed zijn op je behandeling. 

3. Het respect voor jouw en mijn grenzen en de veiligheid en zorg voor jouw welzijn, vormen altijd de basis van ons contact en onze behandelrelatie. Ik ga altijd uit van wederzijdse vertrouwelijkheid. Het contact tijdens de  behandelingen is vaak intiem en "dichtbij". Dit is echter nadrukkelijk niet seksueel van aard of met die intentie.

 

Als coach, massagetherapeut en lichaamswerker houd ik me aan de volgende geldende beroepscodes: de Global Code of Ethics for Coaches( EQA/NOBCO) en de Beroepscode voor Massagetherapeuten (GAT).

Eventuele klachten bespreken we eerst samen en proberen we daarbij passend op te lossen. Indien nodig leggen we de klacht voor aan de relevante geschillencommissie. 

 

bottom of page