top of page

Rondje kuieren...?

Heerlijk, maar wandelcoaching is wel meer dan een rondje kuieren…! Ik zal het toelichten. Wandelcoaching is een psychodynamische vorm van coaching; dus een combinatie van een goed gesprek, bewuste stiltes en actieve beweging in de natuur. Het is dus geen simpel rondje kuieren, maar ruim 1,5 uur volle aandacht besteden aan jou als client. Het is dus best intensief. Overigens zijn fysieke beperkingen meestal geen belemmering voor wandelcoaching en vormen zo vaak ook nog een mooie ingang voor het gesprek.

Hoofd, hart, lijf en ziel zijn immers één. Een goede start en afronding van een wandelcoachsessie vind ik belangrijk. We wandelen in principe bij elke weertype en steeds een andere route. Bij wandelcoaching hanteer ik altijd een paar basisprincipes:

· Als coach ben ik begeleider en is er een natuurlijke vorm van gelijkwaardigheid en parallelliteit doordat we naast elkaar lopen of dat ik naast iemand sta tijdens de oefening die we onderweg doen.

· Als client kom je letterlijk in figuurlijk in beweging; bedoeling is dat hierdoor letterlijk en figuurlijk ruimte ontstaat, ook om beter te kunnen denken en je beter te kunnen uiten.

· In de natuur is de sessie echt exclusief voor jou als client en is de afleiding en omgeving voornamelijk positief als intentie. De omgeving van de wandelcoaching is heel geschikt om intensief te luisteren en door te vragen en stiltes te creëren.

· De natuur leent zich goed om jouw als client ‘stil te laten staan’ en objecten en plekken te gebruiken als ‘anker’. 'Ankers' zijn gemarkeerde posities die gebruikt worden in coaching en NLP om inzicht te geven in oud gedrag en je van je belemmerende overtuigingen bewust te worden.

We zorgen ook dat nieuw gedrag of je plan verankerd word zodat je een volgende stapt kunt gaan zetten. Deze manier van werken heeft een sterk psychodynamisch en energetisch effect.

· In de natuur zijn volop aanwezig de elementen: aarde, water, lucht, hout, licht (vuur) in allerlei vormen, beweging, geur en kleur. Ze zijn heel mooi te gebruiken als aanknopingspunt voor het gesprek of bij het verkrijgen van inzicht en werken aan oplossingsrichtingen. Deze elementen gebruik ik vanuit de Psychodynamica, de TCM (Traditonal Chinese Medicine) of de Ayurveda.

Heb je behoefte en zin om samen een sessie wandelcoaching te doen?. Voel je welkom en maak een afspraak. Zie www.devolgendecirkel.nl

TIP voor een goed gesprek op het werk: Wandelcoaching is een heel mooie vorm voor een jaargesprek of ander goed gesprek tussen een medewerker en een leidinggevende. Het is als gespreksvorm bewezen effectief en productief. Het kost niet meer tijd en geeft veel meer voldoening bij de medewerker (en de leidinggevende). Het gesprek is hierdoor vaak meer open dan in een kantoorsetting tegenover elkaar.







44 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page