top of page

Musiceren of ademwerk...?

In de afgelopen weken was ik veel bezig met muziek maken en de organisatie van een groot concert met ruim 100 deelnemers van jong tot oud. Ik merk dat veel met muziek bezig zijn en veel spelen op mijn saxofoon altijd op een positieve manier inwerkt en voelbaar is in mijn hoofd, geest en lijf en naast plezier ook letterlijk en figuurlijk (adem)ruimte geeft. Daarnaast ontstaat in het samen muziek maken ook een mooie verbinding tussen mensen en beleef je samen mooie en soms onverwachte en ontroerende momenten. Muziek verbroederd (m/v/x) , dwingt onderling respect af en laat mensen groeien en leren van elkaar.

De combinatie van bewuster ademhalen, voelen wat er in je hoofd en lijf gebeurt en de effecten van muziekklanken en tonen op iemand zijn heel mooi om te zien. In mijn geval worden ook mijn armen en handen steeds soepeler en flexibeler. Ik zie die mooie dingen ook terug bij de behandelingen in mijn praktijk waarbij ik klanten bewuster laat voelen, ademhalen, gericht werk met muziek en de effecten die mogen ontstaan als je in beweging komt. Ademwerk is ook een mooi hulpmiddel om rustiger te worden, stress te verlagen of om boosheid gecontroleerd te kunnen uiten. Daarnaast word je soms figuurlijk gedragen door de muziek en die beweging. Ik zag dat ook weer terug bij een uitzending van College Tour waar @Ludivico Einaudi recent te gast was. Muziek en muziek maken is een feest dat voor mij eindeloos mag doorgaan.27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page