top of page

Laat het stromen…

Laat het stromen…ga bewust om met je eigen (levens)energie.

Je eigen energie laten stromen als water. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Je levensenergie kun je niet simpel regelen door een knopje om te zetten. Energie is iets wat iedereen op dit moment bezig houdt en dan hebben we het vooral over 220 volt, gas, zonnepanelen; de energie die we gebruiken voor ons huis, ons dataverkeer en onze auto’s, fietsen etc. Ben zuinig met energie is de boodschap en ga energie anders gebruiken. Ook veel dingen in ons eigen leven kosten van je zelf energie. En we hebben het nog niet over negatieve energie die we ontvangen door de onzekerheden in onze maatschappij of onze persoonlijke omgeving. Nog minder zijn we ons bewust van de dingen die energie geven en de betekenis van levensenergie in ons dagelijks leven. Levensenergie wat is dat?

Je levensenergie is letterlijk te meten met microsensoren en door je zelf of via een therapeut ook te voelen. De levensenergie (prana, chi, of ki) stroomt en pulseert in verschillende trajecten door het hele lichaam. Je kunt de stroming daarvan voorstellen zoals elektromagnetische energie zich beweegt. Een magneet wordt ook aangeduid met een ‘positieve’ en een ‘negatieve’ pool (of noord- en zuidpool), met daartussen een neutraal deel. Hier zit geen waardeoordeel aan, maar het geeft aan dat er een richting is waarin de stroming zich beweegt. Als je een magneet in twee stukken verdeelt, ontstaat in elk deel opnieuw een + en -pool en een neutraal deel. Hoe vaak je de magneten ook zult delen, elke keer ontstaat er weer een magneet met en + en een - pool. Anderzijds is het zo, dat hoeveel magneten je ook aan elkaar koppelt, er altijd maar één + en één –pool ontstaat, met in het centrum een neutraal deel.

Ook in het lichaam worden gebieden op die manier aangeduid met +, -, en 0 (of neutraal). Dit betekent niet dat een bepaald gebied letterlijk positief of negatief is, het is een aanduiding voor de algemene richting van het energieverloop. Energie stroomt altijd van positief naar negatief.

Een mens heeft dus mannelijke (+) en vrouwelijke (-) energie (yin-yang). Die energie verschilt per dag en per seizoen, je krijgt energie van o.a. de zon, bewegen, voeding, andere mensen en de aarde. Teveel prestatie druk, stress, altijd ‘aan moeten staan’, een negatieve werksfeer, een onveilige omgeving of relatie, een negatief zelfbeeld, weinig erkenning krijgen etc. vragen, vaak onbewust, om heel veel energie en daardoor bouwen blokkades op in je lijf. Hierdoor kan die verminderde energie ook nog eens minder stromen. Rust en herstel wordt daardoor moeilijker en zo loopt je ‘batterij’ langzaam leeg. Opladen van nieuwe energie moet altijd met een goede kabel en die afgerold is bij gebruik van elektriciteit, leren we in de natuurkunde les.

Dat simpele principe geldt ook voor het opladen ( herstel) van persoonlijke energie. Dat is niet alleen rust nemen of zoeken, maar ook bewust stilstaan bij jezelf, bewegen (van wandelen tot sporten), fijne dingen doen voor jezelf of samen met anderen die je lief zijn, nieuwe inspirerende omgevingen of mensen opzoeken, een massage krijgen, minder talkshows en social media volgen, een mooi boek lezen en de muziek luisteren die jij fijn vindt.

Mocht het niet lukken om zelf de rust te vinden of je energie te verbeteren, zoek dan hulp. Soms helpen een of twee sessies al om de vicieuze cirkel waar je in zit te doorbreken. Ik wil je graag ondersteunen door inzicht, tips en advies en ook behandeling zoals opheffen van blokkades, als die aan de orde zijn. Laat je levensenergie weer stromen!

Voel je welkom en maak een afspraak via devolgendecirkel.nl

Ps mocht je huidige hoge energierekening je belemmeren om een afspraak te maken, kijk dan ook eens bij ‘Tarieven’ op mijn website: ‘bijdrage aan maatschappelijke gezondheid’ . Misschien is dan je drempel lager.


#levensenergie #changinglife #bewustleven

#stilstaanbijjezelf #ademwerk #bezieling #polariteit #passie #luisterennaarjelichaam #balans #aandacht #beweging #bewustzijn #aanraken #lichaamstaal #lichaamswerk #coaching #passie #zingeving #zinvolleven #intuitie #loslaten #rust #verbinding #geluk #helen #polariteitsmassage #massagetherapie #water #voelen #verbinden #devolgendecirkel
9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page