top of page

Different times, different life…

Ruim een jaar na mijn week 'afscheidswandelen', liep ik gisteren samen met iemand opnieuw in de mooie bossen van Heumensoord bij Nijmegen. Vandaag tijd voor mijn eigen reflectie en om de balans op te maken.

Sinds een jaar heb ik een ander leven. Ik vind het sindsdien niet langer normaal om minstens 60 uur per week te werken als manager in een ziekenhuis, om altijd beschikbaar te moeten zijn, om elke dag 200 km auto te rijden voor woon-werk, om actief te zijn in 3 besturen, om veel te studeren en last but not least om goed proberen te zorgen voor mijn gezin: als partner, vader en opa. En dan vergeet ik maar voor het gemak even de extra inzet tijdens de coronacrisis.…Natuurlijk is het dankbaar en eervol geweest om al dit werk te kunnen en mogen doen, ook het 46 jaar bestuurlijke actief zijn, maar het was ook wel heel veel geven en minder nemen. Buiten een goed salaris en trots en tevredenheid over het resultaat, vroeg ik me steeds vaker af wanneer het nu om mij ging. Toen ik medio 2021 mijn ontslag aankondigde en besloot om het roer echt om te gooien, had ik er ruim twee jaar intensieve voorbereiding op zitten, inclusief een goed financieel plan. Ik wilde immers een echte transitie kunnen maken en niet ‘in het bekende gat te vallen’. Toen de stopdatum er november 2021 werkelijk was, wist ik ondanks al de goede voorbereiding, toch nog niet hoe het een jaar later zou voelen en wat deze transitie me tot nu toe zou opleveren.

‘Ik ben een heel gelukkig mens’ zei ik laatst nog tegen iemand die vroeg hoe het met me ging. Het jaar ‘anders’ is in alle opzichten goed verlopen en ik mis mijn drukke baan en het bestuurlijk werk helemaal niet. Ik ben nog steeds heel actief, maar anders dan in het verleden: ik beweeg veel en luister goed naar mijn lijf en sta stil bij hoe ik me die dag voel, studeer en lees veel en nog steeds met plezier, behaal mooie resultaten en heb een betekenisvolle bijdrage voor de cliënten in mijn praktijk, kan meer tijd besteden aan mijn gezin en mijn vrouw en alles wat daarbij hoort. Ik leef en geniet bij de dag, maar kijk ook vooruit, maak plannen voor de toekomst en neem de moeite om steeds nieuwe dingen te ontdekken en te onderzoeken. Ik geniet van stilte en de natuur, maar ook van muziek, muziek maken en mensen om me heen. Ik maak kennis met veel nieuwe en bijzondere mensen, ben nieuwsgierig; ook naar zaken buiten mijn comfortzone. Dus mijn slogan: “ Leer van gisteren, leef en geniet vandaag en droom over morgen” breng ik zelf elke dag in praktijk.

Ben jij ook toe aan verandering en meer focus op wat voor jou belangrijk is? Voel je welkom!54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page