top of page

Muziek is magisch...

Muziek is magisch… Muziek neemt een belangrijke plaats in binnen mijn leven en in dat van vele anderen. Ik ben zelf al heel lang muzikant, ik luister naar alle soorten muziek en gebruik muziek ook dagelijks in mijn praktijk. Het helpt cliënten om te ontspannen en ook om te helen. De soort muziek die ik gebruik in mijn praktijk hangt af van het moment, de situatie van de cliënt en welke behandeling ik, in overleg met cliënt, toepas. Het ritme, de toonhoogte en de sfeer helpen allemaal mee. De ene keer is dit rustige piano- of relaxmuziek, dan weer Kundalini yoga of meditatiemuziek of soms ook muziek gebaseerd op Solfeggio klanken; deze klanken komen dicht bij de oer-tonen.

Muziek heeft veel mooie en bijzondere eigenschappen:

  1. Muziek verbindt mensen en overstijgt muren en grenzen. Het is de taal die iedereen begrijpt en onbegrensde mogelijkheden heeft.

  2. Muziek kent een begin maar geen einde: stiltes zijn immers ook muziek. Van die stiltes maak ik bewust gebruik om van denken naar voelen te gaan.

  3. Het is een medium dat onuitgesproken gevoelens vertaalt en uitdrukt en vaak net zoveel zegt als woorden. Een muzikant speelt immers rechtstreeks uit zijn/haar ziel.

  4. Muziek is goed voor het brein; Het is al lang wetenschappelijk bewezen dat het maken van muziek de hersenen en het zenuwstelsel positief kan beïnvloeden. Verschillende hersengebieden worden geactiveerd en worden nieuwe verbindingen en netwerken in de hersenen gelegd. Het is een positieve stimulans voor je geheugen.

  5. Muziek versterkt je zelfvertrouwen; ook al kun je zelf geen instrument bespelen, je kunt wel jouw muziek kiezen en omarmen en er steun aan hebben.

  6. Muziek geeft je vrijheid; wat je speelt of luistert, wanneer, waar en waarom is helemaal aan jou.

  7. Muziek zal er altijd blijven en is onoverwinnelijk

PS Dit hert trof ik midden op de dag aan in het bos en ze bleef op 2 meter afstand van me rustig grazen.4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page