top of page

Kracht en kwetsbaar(heid)...

Onder de laag van kracht en stoerheid, dat dit dier uitstraalt, zit ook kwetsbaarheid. Na een lange zomer vol hitte en droogte, waarbij hij samen met de kudde onder de bomen, in de schaduw lag, kan hij eindelijk weer vrij bewegen in de wei. Een kudde met sterke koeien en nazaten, die blijkbaar nu wel zonder hem kunnen (maar hij echt niet zonder hen...), op gepaste afstand.

Hoort hij er nu wel of niet meer bij? Een afstand die ik ook zie bij een aantal cliënten. Stuk voor stuk stoere mannen en vrouwen, die binnen hun gezin, relatie of werk, het gevoel hebben gekregen, dat ze niet belangrijk zijn, geen waardering krijgen of er niet bij horen. Funest voor het zelfvertrouwen en kwetsbaarheid waar onvoldoende zelfregie op mogelijk is. De kracht van (positieve) kwetsbaarheid kan immers pas tot uitdrukking komen, als je die kunt toelaten, in hoofd, hart en lijf kunt voelen en er voldoende grip op hebt zodat je in balans komt en blijft en je verder kunt ontwikkelen.

Een recent voorbeeld is een client die zich elke dag voor meer dan 200% inzet voor zijn werk en nu gevraagd is voor een leuke baan elders. Zijn huidige baas legt zijn vertrek helaas negatief uit en is plots zijn tomeloze inzet en goede prestaties vergeten. Mijn client kan ook niets meer goed doen. Mijn client, in het dagelijks leven een stevige vent die met behulp van veerkracht en humor heel veel aan kan, kan hier nu moeilijk mee omgaan en heeft hier letterlijk in heel zijn lijf pijn van.

Het bewust ervaren wat er in je hoofd, hart en lijf (en ziel) gebeurt bij zo’n negatieve ervaring, kan inzicht geven en ruimte bieden voor herstel van je eigenwaarde en balans. Ik heb hem via lichaamswerk, kunnen ondersteunen zodat hij zijn laatste dagen bij zijn oude baas goed kan werken en voldoende kan loslaten om goed te kunnen starten met zijn nieuwe baan.

Ook behoefte aan ondersteuning? Wacht niet te lang en maak een afspraak!!! www.devolgendecirkel.nl
20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page