top of page

Uitgerust...?

Op de social media worden weer volop vakantiebelevenissen gedeeld. Verre reizen of lekker dichtbij, mooie omgevingen, zon of te warm of nat weer, overlast of ''ut viel tegen", actief of lekker lui, te lang of te kort. Ieder een eigen verhaal. We stoppen vaak veel energie in de voorbereidingen van de vakantie en sommige mensen tellen zelfs de weken af. Toch lukt het vaak niet om meteen in vakantiestemming te komen, kost het dagen om "af te schakelen" en dus voor je weet moet je weer aan de slag. Dan kan zijn omdat je je niet fit voelt, de vermoeidheid er eindelijk uitkomt of “dat je je hoofd niet kunt uitzetten” en dus niet kan toegeven aan de rust en/of het niets doen. Ik zie ook mensen leven 'van vakantie naar vakantie hoppen', omdat hun huidige werk of hun bestaan helaas niet de voldoening of het plezier geeft dat ze hopen en wat hen gelukkig maakt of dat voor hen een zinvolle invulling is van hun dagelijks bestaan. Dan wordt vakantie een valkuil. Het vakantiegevoel vasthouden en de energie die er je van heb gekregen vasthouden, wordt dan nog moeilijker.

Eigenlijk zou je dus elke dag moeten zorgen voor een moment waarbij je jouw “vakantiegevoel” oproept. Dat kan door bewust rust te nemen, elke dag iets te gaan doen ter ontspanning of de tijd nemen om even de dag door te nemen: wat was fijn en wat niet en wat heb ik morgen nodig?

Iets doen ter ontspanning kan zowel passief als actief zijn. Dus een film kijken, een mooi boek lezen of muziek luisteren of je lijf uitdagen door te gaan bewegen of sporten. Een flink stuk gaan wandelen is ook heel goed om je hoofd leeg te maken en ook goed voor je geestelijke en fysieke conditie. Als je met iemand anders gaat wandelen, leent een wandeling zich ook prima voor een goed gesprek. Schenk daarbij ook op andere manieren aandacht aan je lijf: drink en eet bewust en gezond, neem op tijd een bad of boek een massage en zorg voor voldoende slaap en ben zeer matig met alcohol/ gebruik géén verslavende of opwekkende middelen.

Lukt het je niet om je rust te vinden en/of kun je je vakantiegevoel niet vasthouden? Mogelijk kan ik dan ondersteunen met coaching & lichaamswerk. Maak een afspraak op devolgendecirkel.nl

29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page