top of page

Rondje 'wandelen'


Rondje ‘wandelen’

Bij mijn wandelingen varieer ik vaak in mijn routes. Dit rondje langs De Keersop had ik lang niet meer gehad en toen werd ik wat verrast door de grillen der natuur. Mijn ochtendrondje wandelen werd hierdoor onverwacht een bootcampje (dat vind ik overigens erg leuk om te doen). De elementen Water en Hout zorgden ervoor dat ik extra in beweging kwam . In 3/4 uur had ik mijn hoofd, hart en lijf (en ziel) helemaal in balans. Het effect van wandelen op je lichaam en geest is vaak groter dan je misschien denkt. Elke dag wandelen kan zelfs meer effect hebben dan 1x per week intensief sporten. Ook al heb je van tevoren geen zin, de buitenlucht doet je goed en psychodynamisch gebeurd er ook veel. Wandelen in je eentje in de stilte van de natuur is ook nog eens meditatief; je ziet, hoort, ruikt nog meer als je bewust wandelt en onderweg om je heen kijkt en luistert. Samen wandelen geeft naast fijne beweging, Vaak ook nog ruimte voor een goede gesprek, waarbij de stiltes die er vallen ook nadrukkelijk hun functie hebben. Doordat je naast elkaar loopt, gaat het gesprek vaak dieper en ben je gelijkwaardig. Dat merk ik ook tijdens de sessies wandelcoaching die ik geef. Daarbij gebruik ik de natuur ook om af en toe letterlijk en figuurlijk stil te staan bij wat er bij iemand gebeurt en wat de invloed van de omgeving op dat moment daarbij is.

Het is mooi en eervol om iemand in gesprek te laten komen met zichzelf en na afloop van de wandeling te zien dat iemands houding veranderd is.

Het geeft aanknopingspunten om tot inzicht te komen, doelen te stellen en verder actie te ondernemen en aandacht te schenken aan belangrijke zaken die voor jou spelen.

Zin in een rondje wandelen?

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page