top of page

Kwetsbaar gebied...

Als coach & lichaamswerker heb ik vaak te maken met het kwetsbaar gebied van mijn cliënten. Niet altijd kunnen cliënten benoemen wat kwetsbaar is of hen kwetsbaar doet voelen. Hun kwetsbaarheid betreft zowel mentaal, emotioneel als fysiek. Net als in kwetsbare natuur kost het tijd en geduld om samen met de client te gaan verkennen wat hen kwetsbaar maakt of wat in hun hoofd, hart, lijf of ziel kwetsbaar is. De herkenning en erkenning is een eerste stap. Inzicht krijgen en beseffen en weten wat ze met die kwetsbaarheid wel of niet willen of kunnen zijn vaak pittige vervolgstappen.

Duidelijke grenzen kunnen stellen aan zichzelf en aan anderen en dit vervolgens ook doen, is daarbij een heel belangrijke voorwaarde  om beter met hun kwetsbaarheid om te kunnen gaan. Grenzen aangeven en zeggen wat je nodig hebt, is in deze tijd niet raar. Het grote verschil is dat er best wat mensen zijn die dit doen, maar ook heel veel nog niet. De een hersteld gemakkelijk als ze terwijl ze de grens eens overgaan. Voor een ander is dit ingewikkeld. Het gaat niet alleen om eigen grenzen stellen aan zichzelf maar ook dat anderen ongewenst over hun grenzen gaan. 

Kwetsbaarheid heeft te maken met vele factoren. Bewust zijn van je kwetsbaarheid en hier mee om kunnen gaan geeft kracht.

Wil je beter om kunnen gaan met je kwetsbaarheid en dit ombuigen naar iets positiefs? Maak dan een afspraak voor een intake.15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page