top of page

Tweestromenland


Het dorp waar ik woon wordt omgeven door twee riviertjes die aan de noordkant van het dorp samenkomen om zo na een paar honderd kilometer uiteindelijk de Noordzee te stromen die weer met de Oceaan in verbinding staat. Vervolgens om dan als damp weer op te stijgen en als regen deze riviertjes weer te vullen. Zo duidelijk als de circulatie van water in de natuur is voor veel mensen het leven niet. Ik zie steeds meer cliënten die twijfelen tussen twee stromen en ook op een kruispunt staan in hun leven. Tijdens de mooie gesprekken en behandelingen die ik met hen mee mag maken, verkennen we waar de oorsprong van hun "bron" ligt, waar ze nu staan is en waar ze naar toe willen stromen in hun persoonlijk leven. Vaak liggen er diepe oorzaken ten grondslag aan hun blokkades of hun twijfels. De afgelopen moeilijke jaren in onze maatschappij zijn daarnaast vaak ook debet aan hun gevoelens van onzekerheid, eenzaamheid, twijfel, onmacht en/of een negatief zelfbeeld.

Soms helpt het om een 'sluis open zetten, soms om een 'dam' te maken of simpel de 'wal wat op te hogen', vaak is het ook via inzicht 'mee gaan meanderen' met de grilligheid van de beweging het leven en van het 'water' in hun hoofd, hart, lijf en ziel.

Het is eervol en bijzonder om te zien wat er door goed te luisteren, het goede gesprek en gerichte behandeling al kan ontstaan binnen enkele sessies. De kracht van het letterlijke en figuurlijk in beweging laten komen is sterk en verrast hen vaak zelf ook. Het levert via emotie en verwarring in he begin, nieuwe energie, een positief gevoel en tot slot ook rust op waardoor je keuzes kunnen maken.

Water is de Chinese Geneeskunde ook een teken van rust en herstel en is gelieerd met de winter.

Wanneer de rust gevonden is bij de cliënt, ontstaat ruimte voor groei, vernieuwing en in beweging komen.

Wil jij ook weer tot rust komen en heb je een levensvraag of simpelweg gewoon zin een fijne massage: maak dan een afspraak via www.devolgendecirkel.nl
29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page