top of page

LomiLomi...huh? wat?

Lomi Lomi is Polynesisch lichaamswerk uit Hawaii. Het is meer dan een mooie en liefdevolle massage. Het is ook een helingsritueel en dus spiritueel holistisch werk. Er wordt gewerkt met een intentie, een chant en een gebed waarbij de steun van het licht (zon) en de aarde en de voorvaderen wordt ingeroepen om jouw intentie te doen uitkomen. Het is dus een oud ritueel dat is ingebed is in de Hawaiiaanse spirituele context. De ontvanger op tafel is diegene die zelf heelt; de gever mag slechts de energie doorgeven en ondersteunen. Het gaat bij LomiLomi massage dus niet alleen om techniek. De kern van LomiLomi is ALOHA, de begroeting in Hawaii. (Letterlijk betekent dit: 'de adem van God'; vrij vertaald 'onvoorwaardelijke liefde'.) Het is dus in oorsprong zelfs spiritueel sjamanistisch werk, waarbij loslaten en verbinden centraal staan. Dat komt ook terug in de massagevormen die gebruikt worden. En het is ook gewoon heerlijk om te mogen ontvangen en geven.

Opmerking: LomiLomi is een heel intieme vorm van massage die ook emotioneel behoorlijk diep kan doorwerken tijdens of na de massage. Het is, als je nog nooit of niet vaak gemasseerd bent, dus aan te bevelen om eerst een andere massage te gaan ervaren.

Hoe zo niet? Door het feit dat je tijdens de massage bijna helemaal ontbloot op tafel ligt (edele delen zijn bedekt) en door de trage en lange massagebewegingen over het hele lijf, kom ik als masseur (gever) letterlijk en figuurlijk heel dichtbij (en altijd met respect voor jouw én mijn grenzen!). De muziek en de mooie intenties maken dat de energie gaat stromen en de verbinding nog meer aanwezig is bij jou als ontvanger en mij als gever.10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page