top of page

Ingewikkeld

Ook ik vind het leven soms ingewikkeld. Alle levens- en werkervaring te spijt had ik gisteren ook er even last van dat ik niet altijd met een nuchtere blik of afstand kan kijken naar de gebeurtenissen in

deze wereld. Een gespannen wereld door de vervelende effecten van de pandemie die haar nog steeds in zijn greep houdt. Een crisis met veel impact en die nog steeds te veel verrassingen in zich heeft. Helaas leidt het, tot nu toe, nog niet tot duurzame veranderingen in onze maatschappij of een helder beleid en structuur, dat ons weer perspectief geeft in ons leven.

Een goede oefening in geduld en in loslaten dus. Het gaat vooral ook om je eigen regie pakken en die houden. Als je immers niet goed voor jezelf zorgt kun je ook niet goed voor anderen zorgen. Je eigen structuur en doel zoeken zorgt voor overzicht en houvast en vooral ook rust in je hoofd, hart en lijf.

Hoe complex structuren letterlijk (en figuurlijk) kunnen zijn voor mensen, zag ik in november op de Hogeschool waar ik trainingen mocht verzorgen. Mijn co-trainer en ik wisten vanaf dag één de weg die we af moesten leggen. Ik ben elke dag echter meermalen door de studenten naar de juiste ruimtes of route gevraagd in dit complex ingerichte gebouw. Ook in de trainingen waren ze de weg soms kwijt en was het mooi om ze met een goed gevoel en beter toegerust voor hun stage een goede tijd en veel succes te kunnen wensen.

Vanuit beeldspraak zagen we ook vergelijkingen met het leven van veel studenten op dit moment. Wat als je je weg echt kwijtraakt en niet meer terug vindt, dus verdwaald. Ze hebben veel last gehad van de gebeurtenissen van afgelopen twee jaar. Het gemis aan vrienden en ontmoetingen, het veel digitaal moeten leren en vaak ook het gevoel eenzaamheid waar ze last van hadden en hebben. Wat als je je straks (weer) alleen voelt?!

Laten we komende tijd dus extra omkijken en zorgen voor elkaar, wat vaker contact zoeken met je naasten en ook achter het ZOOM beeldscherm: steeds beginnen met de vraag: en...hoe is het nu met jou? Jouw aandacht is hoop voor anderen.

Alle goeds gewenst in deze Kersttijd en vooral ook een hoopvol 2022 voor iedereen.

Ik zie je graag in mijn praktijk om extra aandacht te geven aan jou als je nodig hebt.


38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page